Informatie

AKA Light B.V. is een groothandel in verlichting. Onze kerntaak is het leveren van verlichtingsoplossingen voor iedere situatie, denk hierbij aan lichtbronnen, armaturen en volledige installaties. Met name leveren wij aan installateurs, interieurbouwers, retailers en andere zakelijke eindgebruikers. Of het nu gaat om de bouw, horeca, mode, wonen of welke andere denkbare bedrijfstak dan ook, als het gaat om verlichting dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Waarom bestellen bij AKA Light B.V.?

 • Wij zijn deels voorraadhoudend en kunnen u dus vaak snel in uw wens voorzien.
 • Onze prijzen zijn concurrerend, wij zijn bijna altijd de goedkoopste.
 • Mocht u een product van onze site ergens anders goedkoper vinden. Gebruik de link "elders goedkoper".
 • Wij zullen er alles aan doen om u de beste prijs te geven
 • Aan bedrijven en winkeliers bieden wij verlichtingsadvies op locatie.
 • U kunt bij ons alles per stuk bestellen.
 • Kwaliteit: wij werken voor 95% met de bekende A-merken.
 • Mede door onze goede service zijn wij al 20 jaar actief op de markt.

Bestelmogelijkheden

Via onze webshop www.akalight.nl kunt u snel en eenvoudig lichtbronnen en armaturen bestellen. U heeft hierbij zelf de keuze of u een account bij ons aanmaakt of dat u als gast bestelt. De voordelen van een account aanmaken bij AKA Light B.V. zijn:

 • Gemakkelijk bestellingen(historie) terugzien en her-bestellen
 • U kunt meerdere adressen opslaan
 • Dit kan handig zijn als u bestellingen naar verschillende afdelingen wilt sturen of als installateur direct naar uw klant
 • U ziet direct uw netto prijs
 • Wij houden u op de hoogte van onze acties

 • Bestellen via www.akalight.nl kan u zelfs extra voordeel opleveren. Zo hebben wij een Outlet Pagina met kortingen die kunnen oplopen tot meer dan 50%.

  "Bestel snel" mogelijkheid

  Heeft u echter weinig tijd of bestelt u vaak hetzelfde? Dan is de button “Bestel snel” echt iets voor u. U voert zeer beperkt uw order in en wij verzorgen het voor u. Wel is het handig om uw klantnummer te vermelden en/of een verwijzing naar het bestelnummer als u her-besteld.

   

  Mail of fax

  Uiteraard is het ook mogelijk om uw orders door te mailen naar info@akalight.nl of te faxen naar 055-3601037.

   

  Persoonlijk contact

  Heeft u liever telefonisch contact met ons? Wij houden zelf ook graag persoonlijk contact met onze klanten. Bel naar 055-3602530 en ons team van ervaren medewerkers staat u graag te woord. Tevens is het mogelijk om bij ons langs te komen aan de balie voor korte vragen of om bestelling af te halen.

   

  Betaalmogelijkheden

  De betalingen van uw bestelling kunt op onderstaande wijze uitvoeren;

 • Veilig, snel en gemakkelijk betalen via iDeal.
 • Levering op rekening voor bedrijven, de betalingstermijn is dan standaard 14 dagen netto na factuurdatum, tenzij anders overeen gekomen.
 • Via uw inkooporganisatie als deze een centrale betalingsafspraak met ons heeft.
 • Daarnaast zijn er nog verschillende andere betalingsmogelijkheden zoals; PayPal, Mastercard, Maestro, Visa e.d.
 • Leveringstermijnen

  Dankzij ons zeer ruime assortiment van meer dan 8000 producten, heeft u een uitgebreide keuze aan verlichtingsartikelen en toebehoren. Dit geeft u vaak de mogelijkheid om te kiezen voor meerdere opties voor uw specifieke situatie. U kunt zich voorstellen dat wij door dit grote assortiment niet altijd alles op voorraad hebben en dat leveringen soms wat langer kunnen duren dan gemiddeld. Hier staat tegenover dat wij meestal de voordeligste zijn. Wij halen soms dezelfde producten bij verschillende leveranciers vandaan, waardoor wij u zeer scherpe prijzen kunnen aanbieden en meestal de goedkoopste zijn.

  Onze voorraad producten heeft u altijd binnen enkele dagen in huis. Tevens kunnen wij vaak direct bestellingen vanuit onze leverancier zelf verzenden, waardoor wij de leveringstermijn ook kunnen verkorten. Heeft u vragen over leveringstermijnen? Neem dan voor bestellen direct contact met ons op en wij zoeken het voor u uit.

   

  Retouren & garantie

  Ondanks dat wij altijd streven naar perfectie, kan het gebeuren dat er iets niet naar wens is, om welke reden dan ook. In dat geval horen wij dit graag van u en zullen wij altijd trachten een eerlijke en passende oplossing te vinden. Alvorens wij een retour kunnen accepteren dient u te allen tijde dit eerst via ons retourformulier aan te vragen. Goederen welke zonder ons akkoord worden opgestuurd kunnen niet door ons behandeld worden. Klik hier voor uw retouraanvraag. Wij zullen altijd zeer spoedig reageren op een aanvraag tot retour. Op goederen waar wij zelf ook vanuit de fabrikant retourkosten voor krijgen wordt dit wel aan u doorbelast. Deze goederen staan allemaal onder de 3 aparte merk catalogussen op de site. De kosten welke wij zelf moeten betalen op retouren van deze catalogussen worden, dus aan u doorberekend.

   

  De garantietermijnen kunnen per product erg verschillen. Wij hanteren altijd de voorwaarden van onze fabrikanten. Hier dient u dus specifiek naar te vragen, indien dit niet vermeldt is bij het product.

   

  Verzendkosten

  Vanaf € 150,00 (excl. btw en verwijderingsbijdrage) leveren wij franco door geheel Nederland. Onder de € 150,00 komen er € 4,85 (excl. btw) order/verzendkosten bij.

  Ook is het mogelijk om producten/bestellingen bij ons af te halen. Indien u hiervoor kiest rekenen wij geen verzendkosten. Als u hiervan gebruik wil maken, kunt u dit aangeven tijdens het bestellen.

   

  Lichtadvies

  Wij hebben u nu het gehele bestelproces bij AKA Light B.V. uitgelegd. Echter zijn wij zeker niet alleen een groothandel. Een belangrijk gedeelte van onze bedrijfsvoering is het geven van lichtadvies. Iedere dag zijn onze buitendienst medewerkers door geheel Nederland op bezoek bij onze klanten. Dit doen wij echter enkel op afspraak, zodat wij alle tijd voor u hebben. Ons bezoek kan voortkomen, omdat u bijvoorbeeld:

 • Gaat verbouwen.
 • Een andere locatie gaat betrekken.
 • Op locatie behoefte heeft aan lichtadvies (u wilt een donkere hoek/kamer uitlichten).
 • Energie wilt besparen.
 • Of bezig bent/gaat met nieuwbouw.

 • Wat het ook is, wij laten ons advies en uw wens altijd samensmelten tot een verlichtend resultaat. In ons gesprek laten wij u diverse lichttechnieken zien. Zo bepalen wij welke techniek het beste is voor uw bedrijf. Tevens beschikken wij over de modernste middelen om uw ruimte geheel in 3D te presenteren. Ziet u zich al lopen in uw nieuwe ruimte geheel voorzien van de modernste lichttechniek? Vele bedrijven zijn u al naar tevredenheid voor gegaan. Vraag ons gerust naar onze relaties waar u een kijkje kunt nemen.

   

  Ons doel van het verstrekken van deze informatie is om u een indruk van ons bedrijf te geven. Dat u in AKA Light B.V. een modern bedrijf ziet met de service zoals vroeger normaal was.