Privacy- en cookieverklaring

Iedere dag zetten wij ons in om het dagelijks leven van mensen te verbeteren. Daarvoor hebben wij in sommige gevallen informatie nodig. We doen dit niet zomaar. Het gaat ten slot om uw privacy. Uw privacy is belangrijk voor ons. Wij nemen uw privacy uiterst serieus en gaan zorgvuldig met uw persoonlijke informatie om. Op deze pagina leest u hier meer over. 


Wet bescherming persoonsgegevens

Alle gegevens die verzameld worden vrijwillig verkregen. AKA Light zal zich houden aan de Wet bescherming persoonsgegevens.


Welke gegevens verzamelen wij van jou?

  • Als u onze website bezoekt plaatsen wij cookies op het apparaat waarmee je ons bezoekt;
  • Wanneer u online aankopen doet op onze website hebben wij gegevens over je nodig;
  • Wanneer u een online profiel aan maakt hebben wij gegevens over je nodig;
  • Als u producten wilt retourneren en wilt repareren;
  • Als u ons vraagt om lichtadvies te geven;
  • Wanneer u contact met ons opneemt;
  • Als u op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen of productinformatie.


Hoe wij voor de bescherming van jouw gegevens zorgen

Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Onderstaand kun je zien welke maatregelen wij nemen voor de bescherming van jouw gegevens.


Technische maatregelen

  • Logische en fysieke (toegangs-)beveiliging en beveiliging van apparatuur van onze hostingpartij
  • SSL-beveiliging. Dit zorgt voor beveiliging van jouw gegevens tussen de server en internet browser
  • Technisch beheer van de (zo beperkt mogelijke) autorisaties en bijhouden van logbestanden
  • Beheer van technische kwetsbaarheden. Er worden periodieke updates uitgevoerd én extra updates uitgevoerd als er sprake is van een verhoogd beveiligingsrisico
  • Door onze hostingpartij worden back-ups gemaakt waarmee de beschikbaarheid van en de toegang tot de persoonsgegevens tijdig kunnen worden hersteld
  • Versleuteling van gegevens


Organisatorische maatregelen

  • Opstellen van procedures om op gezette tijdstippen de beveiligingsmaatregelen te testen, te beoordelen en te evalueren
  • Regelmatige controle van de logbestanden. Dit wordt gebruikt om problemen vast te stellen. Er wordt niet periodiek alle logbestanden gelezen
  • Bij datalekken en beveiligingsincidenten wordt, afhankelijk van de situatie, updates uitgevoerd, codes aangepast of extra beveiligingsmaatregelen in een andere vorm
  • Sluiten van geheimhoudings- en verwerkersovereenkomsten


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering indienen via deze pagina. Wij zullen zo snel mogelijk op uw verzoek reageren.


Heb je vragen of klachten?

Heb je vragen over je gegevens, de manier waarop we daarmee omgaan of over deze privacyverklaring? Dan kan je contact met ons opnemen via privacy@akalight.nl of een brief te sturen naar:

AKA Light B.V.
t.a.v. Dhr. Van Lohuizen
Tweelingenlaan 67
7324 BK Apeldoorn

Bij klachten, bijvoorbeeld over de manier waarop we je gegevens gebruiken, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Wijzigen van de privacyverklaring

AKA Light houdt zich het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. De wijzigingen zullen we op deze pagina doorvoeren. Deze verklaring is van kracht met ingang van 25 mei 2018.


Cookies tijdens je bezoek op onze websites

AKA Light maakt gebruik van cookies en andere technieken op de website. Cookies zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt. Zoals een desktop, tablet of mobiel. Waar we het hierna hebben over “cookies”, bedoelen we daarmee ook andere vergelijkbare technieken.

Cookies maakt het mogelijk om gegevens te onthouden. Handig want dan hoef je niet elke keer je voorkeuren aan te geven. Via deze manieren kunnen wij de website beter laten werken, krijgen we inzicht in het algemeen bezoekersgedrag op de website en kunnen andere partijen inzicht krijgen in jouw surfgedrag zodat zij gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen over meerdere websites en niet-revelante advertenties weg kunnen laten.

Cookies brengen de veiligheid van je computer niet in gevaar. We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies:


Functionele cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk voor een goede werking van de website. Ze zorgen voor bijvoorbeeld snel en correcte de juiste informatie. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd.


Analytische cookies

Deze gebruiken worden gebruikt om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt. Bijvoorbeeld of je nieuw bent op onze website of juist wederkerend, welke pagina’s worden bekeken en op welk apparaat je onze website bezoekt. Als de analytische cookies geen grote impact op de privacy hebben hoeft er geen toestemming te worden gevraagd, anders wel.


Tracking cookies

Dit zijn cookies die jouw websitegedrag op onze website kunnen volgen. Op die manier kunnen wij en adverteerders aan de hand van jouw websitegedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij jouw toestemming.


Social media plug-in cookies

Deze cookies worden gebruikt om op onze website content van social media te tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij jouw toestemming.

De meeste cookies worden verwijderd bij het sluiten van je browser. Sommige cookies, de permanente cookies, blijven langer bewaard. Dit kan variëren van enkele dagen tot jaren. Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen. Hoe je dat kunt doen verschilt per internet browser en apparaat. Als je ervoor kiest om cookies te verwijderen bestaat de mogelijkheid dat de website niet meer optimaal functioneert.


De volgende cookies gebruiken wij:


Google Analytics

Dit is een analytisch script met geringe inbreuk op privacy. Het komt van google.com. Wij gebruiken het om websitestatistieken te analyseren. Het script geeft unieke websitebezoekers een automatisch gegenereerde identificatienummer (ID). Het ID wordt verzonden met iedere hit aan Google. Dit ID wordt gebruikt op de server van Google om de websitestatistieken te berekenen. Wij vragen hier toestemming voor. Het ID wordt doorgegeven aan Google maar niet door Google gebruikt voor eigen doeleinden.


Doubleclick

Dit is een affiliatie script met privacy-impact. Het komt van google.com. Wij gebruiken dit voor het aanbieden van relevante advertenties op diverse websites o.b.v. jouw surfgedrag op onze website. Wij vragen hier toestemming voor. Deze informatie wordt doorgegeven aan Google. 


Online bestellen

Als u bij ons een bestelling wilt plaatsen hebben wij enkele gegevens van je nodig.

We hebben uw NAW-gegevens nodig voor het afleveren van het product. De gegevens delen we waar nodig met externe dienstverleners, zoals de transporteur. Deze dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken voor de desbetreffende diensten. Wij bewaren deze gegevens zolang ze nodig zijn.

Bovendien willen wij u graag informeren over de bestelling die u geplaatst hebt bij ons. Daarvoor hebben wij uw telefoonnummer en uw e-mailadres nodig. Wij bewaren deze gegevens zolang ze nodig zijn.

Tijdens de betaling worden transactiegegevens geregistreerd. Van de Belastingdienst zijn wij verplicht om deze gegevens zeven jaar te bewaren.

De gegevens over uw aankoop bewaren we zolang ze nodig zijn. Handig voor als je ontevreden bent of vragen hebt over het product.

Daarnaast gebruiken wij uw gegevens om beter inzicht te krijgen in de manier waarop onze klanten online shoppen. Hierdoor kunnen wij het productaanbod beter laten aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Deze gegevens bewaren wij zolang ze nodig zijn.


Online profiel 

U kunt een online profiel aanmaken voor het bestellen van producten. Wij vragen om je NAW-gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om uw profiel te registreren.

Dit profiel bewaren we totdat u bent verwijdert uit de database. Wij zijn belastingtechnisch verplicht om transactiegegevens zeven jaar te bewaren. Deze gegevens zullen wij niet verwijderen.


Producten retourneren of repareren

Als u producten wilt retourneren of repareren vragen wij om uw NAW-gegevens en bestelgegevens. Wij hebben deze gegevens voor de controle van de retourmelding en contact tussen ons.

Wij bewaren deze gegevens zolang ze nodig zijn. Van de Belastingdienst zijn wij verplicht om transactiegegevens zeven jaar te bewaren.


Lichtadvies

Wanneer u ons vraagt om lichtadvies hebben wij enkele gegevens nodig. Wij hebben NAW-gegevens nodig zodat wij elkaar kunnen contacten. Wij bewaren deze gegevens zolang ze nodig zijn.


Contact opnemen met ons

Als je ons iets wil vraag hebben wij een paar gegevens nodig. Dat is wel zo handig om jouw vraag te kunnen beantwoorden.

Wij hebben je NAW-gegevens nodig om zo snel en goed mogelijk je vraag te beantwoorden.  Deze gegevens bewaren wij zolang het nodig is. 


Aanmelden nieuwsbrief 

Als je op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen of nieuwe producten van ons kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief. We registreren je e-mailadres om je verzoek uit te voeren.

Dit profiel bewaren we totdat je bent verwijdert uit de database.